Мешканці Вінниці винні за тепло та гарячу воду понад 100 мільйонів гривень

Новини Вінниці

Станом на сьогодні, 6 березня, мешканці Вінниці боргують за опалення та гарячу воду понад 103 мільйни гривень. У «Вінницяміськтеплоенерго» уточнюють – це борг споживачів за попередні  періоди, не враховуючи нарахувань за лютий місяць, які споживачі отримають у платіжках вже наступного тижня. 

Комунальники вважають таку ситуацію з платежами вкрай критичною, адже для того, щоб надавати послуги громадянам, вони мають розрахуватись за природній газ із НАК «Нафтогаз». Якщо  ж «Нафтогаз» не отримає коштів, місто може залишитись без опалення і гарячої води.

  • Постановою Кабінету Міністрів України передбачено, що рівень розрахунку теплопостачального підприємства для виділення номінацій на природний газ повинен бути на рівні 90%. (Постанова КМУ  від 19 жовтня 2018 року №867 «Про затвердження Положення про покладення спеціальних обов’язків на суб’єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу».). На сьогодні рівень розрахунків з НАК «Нафтогаз» на критичному рівні – 86%. 1 відсоток – це близько 25 мільйонів гривень. Якщо до 1 квітня КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» не збільшить рівень розрахунку з НАК «Нафтогаз»,  мова може йти про відсутність номінацій на природний газ і як наслідок – місто може залишитися без послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання!

Тож звертаємося до споживачів, які боргують за послуги! Сплатіть всі нарахування, які накопичилися у вас на особових рахунках! А також не забувайте, що вже наступного тижня ви отримаєте нові платіжки, де є нарахування за спожиті послуги в лютому. Будьте відповідальними та свідомими споживачами! Не ставте під загрозу всіх інших справних мешканців! 

«Вінницяміськтеплоенерго» наполегливо просить боржників розраховуватись за «комуналку» і не піддавати загрозі ціле місто, а також нагадують: за законом споживачі зобов’язані своєчасно сплачувати за комунальні послуги до 20 числа щомісяця відповідно до законодавства (Постанова КМУ №630 і це зазначено у договорах на надання послуг).

До боржників підприємство застосовує і радикальні дії – позови до суду. Це може призвести до заборони виїзду за кордон, арешту майна та ряду інших санкцій.

За матеріалами: http://vmte.vn.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *