В Україні з’явилася нова нагорода – Знак народної пошани “Сила жінок”

Новини України

Ідея її  створення виникла тому, що в Україні обмаль нагород для жінок.

Як зазначив на прес-конференції в Укрінформі директор ВТО “Орден”, автор відкритої нагородної системи «Знаки народної пошани» Олександр Сопов, ця відзнака вручається вперше, і її отримають жінки трьох поколінь, причетні до війни.

Серед них — 95-річна Антоніна Василівна Гулей, яка пережила концтабір “Освенцим” і написала книгу “Діти війни”.

Орден також отримають волонтер, лікар Вікторія Крамаренко (52 роки), яка пройшла Майдан, та Вікторія Книжник (19 років), позивний “Лисенятко”, яка рятувала життя військовим (вона була на фронті 5 ротацій).

Співавтор відзнаки, лідер Всеукраїнського жіночого руху «За вільну Україну» Раїса Шматко, зауважила, що цими жінками пишається країна, у них є “сила жінки і сила українського духу”.

Раїса Шматко додала, що жіночих медалей дуже мало, тому й виникла ідея створити такі нагороди. За її словами, перебуваючи на фронті, вона стикнулася з тим, що матері загиблих воїнів нічого не отримують від держави. Так народився орден “Матері бійця АТО” та виникла медаль “Берегиня України”.

Тепер створено найвищу нагороду — орден “Сила жінок”, зауважила Раїса Шматко і додала, що жінки “це друге дуже сильне плече для чоловіків. І коли будуть два сильні плеча, то Україна буде приречена на перемогу”.

За словами Олександра Сопова, зараз існують 123 ордени пошани, серед них – 7 жіночих.

Джерело: Укрінформ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *