На Вінниччині анульовано 99 ліцензій на торгівлю підакцизними товарами

Новини Вінниці

За інформацією управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС у Вінницькій області, в січні надходження акцизного податку з реалізації підакцизних товарів суб‘єктами роздрібної торгівлі склали 15 мільйонів 636,9 тисяч гривень. Доведену розрахункову базу перевиконано майже на 400 тисяч гривень.

Окрім того ще 1 мільйон 409,0 тисяч гривень надійшли у січні 2019 року до місцевого бюджету від ліцензування роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами.

Наразі на території Вінницької області та міста Вінниці діє 7597 ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами. Із них 561 була видана впродовж січня 2019 року, у т. ч. на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями – 299, роздрібної торгівлі тютюновими виробами – 262.

Поряд із цим, за несвоєчасну сплату чергового платежу, призупинено дію 108 ліцензій,  а дію 99 – анульовано.

У підрозділі зауважують, внаслідок реалізації організаційних заходів з недопущення порушень в сфері обігу алкогольних напоїв та тютюнових виробів, упродовж січні 2019 року орієнтовна сума фінансових  санкцій за порушення вимог Закону України від 19.12.1995 № 481/95-ВР „Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів” склала 154,6 тис. грн. Зокрема  90,00 тис. грн нараховано за торгівлю алкогольними напоями за цінами, нижчими від встановлених мінімальних оптово-відпускних або роздрібних цін,  51,0 тис. грн – за безліцензійну торгівлю, 13,6 тис. грн – за реалізацію алкогольних, слабоалкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років.

За інформацією: Відділ комунікацій ГУ ДФС у Вінницькій області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *