Пласідо Домінго став почесним професором музичної академії України

Новини України

Світова зірка, видатний співак Пласідо Домінго, який вперше приїхав до Києва з концертом, був настільки вражений прийняттям, що пообіцяв повернутися, щоб заспівати в київській опері.

Про це він сказав під час церемонії вручення диплома Почесного професора музичної академії 14 лютого.

  • Після чотирьох тисяч оперних виступів і шестисот, коли я диригував виставами, я приїжджаю в Україну, в Київ, співаю один раз — і отримую таке прийняття! Я дуже зворушений і обов’язково сюди повернуся. З нетерпінням чекатиму на можливість співати для вас і працювати з вами, – підкреслив Пласідо Домінго.

За його словами, він вражений реакцією публіки на вчорашньому концерті в Палаці “Україна”, емоціями, які викликав у молоді, у студентів академії, тож хоче передати свій досвід молодим українським талантам, заспівати оперу в Національній опері, а також диригувати виставою.

Водночас перший заступник міністра культури Світлана Фоменко запевнила, що міністерство всіляко сприятиме приїздові співака в Україну, організації його виступів у Національній опері і проведенню майстер-класів для студентів музакадемії.

У свою чергу, член Наглядової ради НМАУ, радник Президента України Юрій Богуцький привітав Пласідо Домінго від імені Глави держави.

  • Ваш приїзд в Україну — це для нас великий подарунок і висока честь. Адже ваше ім’я золотими літерами вписане в історію музичного світового мистецтва, – підкреслив Богуцький.

Головний режисер Національної опери України Анатолій Солов’яненко подякував легендарному співакові за підтримку української талановитої молоді.

  • Адже чимало солістів Національної опери за останнє десятиріччя стали лауреатами найпрестижнішого оперного конкурсу “Опералія Пласідо Домінго, – сказав він.

Співакові урочисто вручили диплом Почесного професора Національної музичної академії імені П.І. Чайковського.

Як зазначив ректор НМАУ Максим Тимошенко, саме студенти були ініціаторами запрошення Маестро до музичної академії. А Вчена рада ухвалила рішення про присвоєння йому вченого звання Почесного професора.

На завершення урочистості студентський хор академії, підтриманий вщерть заповненою залою, заспівав Пласідо Домінго “Многая літа”. Зустріч із великим виконавцем була піднесеною і емоційною. І хоч він не співав, приймали Маестро чи не гучнішими оваціями, ніж під час справжньої оперної вистави.

Пласідо Домінго (Placido Domingo) визнаний як один із кращих і найвпливовіших оперних співаків в історії. Він також є диригентом і адміністратором опери Лос-Анджелеса (США).

Джерело: Укрінформ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *