На Вінниччині до Помісної церкви приєдналися ще дві громади

Новини Вінниці

На Вінниччині напередодні приєдналися до ПЦУ ще дві громади. Про це повідомляє прес-служба Вінницької єпархії Православної церкви України

  • 5 лютого відбулися загальні збори релігійної громади у с. Кузьминці Гайсинського району, на яких було розглянуте питання зміни підпорядкування громади у канонічних та організаційних питаннях. Усі 132 учасники зборів одностайно підтримали пропозицію настоятеля місцевого храму на честь святого великомученика Димитрія Солунського протоієрея Андрія Корнеги і першими у Гайсинському районі перейшли з юрисдикції УПЦ, що перебуває у єдності із Московським патріархатом, та приєдналися до помісної Православної церкви України, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що цього ж дня до управління Вінницько-Барської єпархії звернулися парафіяни храму Покрови Пресвятої Богородиці с. Кісниця Крижопільського району з проханням прийняти їх під управління ПЦУ. Вони повідомили, що ще 23 січня у їхньому селі відбулися збори, на яких 72 парафіян проголосували за вихід з УПЦ МП. Однак із цим рішенням не погодився настоятель місцевого храму, який у суботу, 2 лютого, скликав “свої” збори. Та всупереч очікуванням священика, цього разу його не підтримали ще більше парафіян. 85 проголосували за ПЦУ і лише 4 – за УПЦ у єдності із Московським патріархатом.

Таким чином церковна громада с. Кісниці двічі підтвердила своє бажання перебувати у Православній церкві України.

Загалом на Вінниччині вибір на користь підпорядкування ПЦУ зробили понад 60 громад, частина з яких наразі перебуває в процесі юридичного оформлення переходу.

Джерело: Укрінформ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *