«Хлам не випускатимемо»: у Вінниці запустили перше в Україні промислове виробництво сонячних панелей (відео)

Відео Новини Вінниці Статті

У Вінниці запустили єдине в Україні промислове виробництво сонячних панелей. Першу чергу унікального заводу Kness PV урочисто відкрили сьогодні, 5 лютого.  

У завод площею 6 600 м² вкладено  5 000 000 євро інвестицій. Там виготовлятимуть панелі як для комерційних та промислових, так і для побутових сонячних електростанцій. Виробничу лінію підприємства розробив Національний інститут Китайської Народної Республіки, який вважається світовим центром розвитку сонячної енергетики.

У керівництві Kness зауважуть: обладнання подібного рівня немає не лише в Україні, але і в багатьох країнах Європи, тож якісні сонячні панелі вінницького виробництва обов’язково зроблять свій внесок в енергонезалежність держави.   

  • Енергонезалежність країни неможлива без масового виробництва такого важливого компоненту, як сонячна панель, і відкриття цього заводу – лише черговий етап розвитку нашої компанії. Цей завод ніколи не буде випускати хлам, він буде випускати лише панелі найвищої якості, – запевнив гендиректор групи компаній Kness Сергій Шакалов

Виробничий процес на підприємстві автоматизований майже повністю, співробітники, яких тут близько 150-ти, потрібні здебільшого для контролю над роботою машин.

  • Концепт проекту і будівництво підприємства ми здійснили власними силами. Тут все автоматизовано, людська праця використовується лише на декількох вузлах, – розповів перший заступник директора Kness Group Юрій Таранюк

Потужність першої черги заводу – 200 Мвт екологічно чистої енергії на рік. Підприємство працюватиме у три зміни, в планах – запуск другої черги заводу з аналогічними виробничими потужностями.

Як розповів пан Шакалов, у панелях, що вироблятимуться у Вінниці, вже зацікавлені американські партнери, проте 90% продукції Kness PV плануєтьсяреалізовувати в Україні.

До речі, протягом останніх 9 років Kness Group запустила 47 сонячних електростанцій в 9 областях України загальною потужністю 468 Мвт.

Олександр Сашньов , відео Олега Смаковського

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *