У США українські науковці очолюють дослідження нанотехнології лікування раку

Новини України

У штаті Орегон у місцевому університеті вчені працюють над перспективною нанотехнологією діагностики та лікування раку. Очолюють дослідження українські науковці.

Сімейне подружжя Олена та Олег Таратула винайшли метод, який дозволяє виявляти злоякісні пухлини на ранній стадії і видаляти з організму усі ракові клітини, повідомляє Голос Америки.

Наномедицина – серед пріоритетних галузей розвитку медицини майбутнього. Технології наночастинок допомагають діагностувати, попередити чи вилікувати хворобу. У Сполучених Штатах на цю галузь покладають неабиякі сподівання і фінанси. Зокрема, в Університеті Орегона розвитком нанотехнологій займається Лабораторія Таратул. Її заснували українські науковці Олена та Олег Таратули. Серед їхніх найперспективніших розробок – нанотехнологія діагнозу та лікування ракових пухлин. Винахід, що допомагає виявити пухлину на ранній стадії і видалити з організізму всі ракові клітини, має високі шанси потрапити в американські лікарні.

Речовина, що знаходить в організмі ракові клітини, допомагає їх візуалізувати і навіть знешкодити – результат кількарічних досліджень у галузі наномедицини дослідників Орегонського університету.

«Наночастинки використовуються для доставки барвника до ракової пухлини, щоб діагностувати рак, спостерігати за його ростом, і також, коли рак видаляється, щоб зробити так, аби нічого з ракової пухлини не лишилось в тілі», – каже дослідник Орегонського університету Кенон Шуман.

Винайшли цю речовину двоє професорів – подружжя емігрантів з України – Олена та Олег Таратули. Чотири роки вони випробовували різні варіанти синтезу речовин, – розповіла Олена, і те, що шукали, як виявилось, має надзвичайно простий склад.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *