Впродовж тижня грип та ГРВІ «підхопили» 9 тисяч вінничан, захворюваність по області зменшилась на 4,3%

Новини Вінниці

Впродовж минулого тижня на Вінниччині захворюваність на грип та ГРВІ склала 590 випадків на 100 тисяч населення, що на 23 % була нижчою епідемічного порогового рівня. У порівнянні з попереднім тижнем кількість захворілих в області зменшилась на 4,3 %.

Про це сьогодні, 28 січня, повідомила заступниця голови директора Департаменту охорони здоров’я ОДА Надія Марусяк. Вона зазначила, що протягом тижня за медичною допомогою  з приводу  ГРВІ звернулось більше 9 тисяч пацієнтів. Серед них – більше 5 тисяч дітей (57%). Госпіталізовано було 285 осіб.

Найвищі рівні захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції реєструвались в Бершадському, Тиврівському та Хмільницькому районах. Тимчасово припинено навчання у восьми школах (Вінницького району – 4, Тульчинського – 2, Хмільницького – 1, Жмеринського – 1).

З початку епідемічного сезону у вірусологічній лабораторії ДУ «Вінницький ОЛЦ МОЗ України» досліджено матеріал від 27 осіб. Отримано 3 позитивних результати на РС-вірус, 3 на аденовірус, 2 на вірус грипу типу А та 1 на вірус парагрипу.  Методом  ПЛР  досліджено 63 зразки матеріалу, у 36 випадках було виділено вірус грипу типу А, із них 16 (H3N2). Проведено 5 серологічних дослідження (парних сироваток) на грип та ГРВІ, отримано 1 позитивний результат на вірус грипу А H3N2.

Надія Марусяк також повідомила, що з початку епідемічного сезону щеплено понад вісім тисяч осіб. Майже дві тисячі з них – діти.

За матеріалами: http://www.vin.gov.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *