Поліція Вінниччини перевіряє на «замовність» телесюжет про акцію «тимошенківців»

Новини Вінниці

Поліція Вінниччини проводить перевірку щодо можливого порушення виборчого законодавства з боку одного з місцевих телеканалів.

Повідомляється, що сьогодні, 28 січня, до Вінницького відділу поліції надійшла інформація  про сюжет ТРК «Вінниччина», який має ознаки агітації за кандидатку у президенти Юлію Тимошенко.


На Вінниччині партія «ВО «Батьківщина» використала День Соборності України як привід для дочасної агітації, а місцевий телеканал «Вінниччина» розповів про це у відеосюжеті, який містить ознаки замовності, – йдеться у повідомленні на сайті громадянської мережі «ОПОРА»

В «ОПОРІ» зазначають, що у соцмережі «Facebook» на офіційній сторінці «Батьківщина Вінницька область» розміщено відео з підписом: «22 січня на межі Вінницької та Житомирської областей українці утворили живий «Ланцюг єднання». Захід, проведений з ініціативи Юлії Тимошенко, приурочили Дню Соборності України. Як це відбувалося – в сюжеті ТРК «Вінниччина».

Відеоповідомлення не було марковане як реклама – в ефірі телеканалу «Вінниччина» його показали в рубриці «Спецрепортаж» одразу після випуску новин, а на «YouTube»-каналі телерадіокомпанії – в категорії «Новости и политика». При цьому, зауважуть в «ОПОРІ», станом на 22 січня (День Соборності) Юлія Тимошенко ще не була офіційно зареєстрована в ЦВК як кандидат у Президенти, тому ініційована нею акція не підпадає під визначення передвиборної агітації.

В оприлюдненні телеканалом сюжету про акцію, влаштовану «Батьківщиною», наявні ознаки недотримання ч. 2 статті 56-5 Закону «Про вибори Президента України», в якій йдеться, що «інформаційні агентства та засоби масової інформації поширюють повідомлення про перебіг виборчого процесу, події, пов’язані із виборами, базуючись на засадах достовірності, повноти і точності, об’єктивності інформації та її неупередженого подання». Хоча партійна символіка під час цієї акції не використовувалась, проте слоган «ВірЮ в Україну!» саме в такому написанні чітко асоціюється з виборчою кампанією «Батьківщини» – він використовувався на партійному з’їзді під час висунення Юлії Тимошенко кандидатом у Президенти, – повідомляють громадські спостерігачі

Інформація про ймовірне порушення зареєстрована правоохоронцями. На сайті головного управління поліції області повідомляється про проводення перевірки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *