Вінницький музейний кіт захистив свої володіння від «порушника»

Новини Вінниці

Вінницький обласний краєзнавчий музей «відзвітував» про пригоди кота Шпателя, який оселився в установі рік тому. Як зазначають у музеї, кіт такий самий милий, нахабний та ненажерливий, як і рік тому, а нещодавно він навіть отримав травми, захищаючи свої володіння від іншого кота. Втім, зі Шпателем все гаразд, він вже почувається набагато краще:

Рівно рік тому в рамках рубрики «Експонат тижня» ми надрукували пост про кота Шпателя, який на той час з’явився у нас в музеї. Тож як почувається позаштатний «співробітник» та загальний улюбленець? Прекрасно!!! Такий же милий, нахабний та ненажерливий! Чітко усвідомлюючи свою роль у формуванні музейного іміджу та привабленні відвідувачів, чудово справляється з посадовими обов’язками, а саме: їсти, спати та дарувати радість. Нещодавно трішки постраждав у бійці з іншим котом, що посмів посягнути на музейну територію, проте, просимо не хвилюватися: після проведеної терапії почувається на багато краще, – йдеться у дописі на Facebook-сторінці краєзнавчого музею  

У музеї зазначають – коти чотирилапі службовці працюють у багатьох музеях України та світу:

Будинок-садиба Івана Катляревського (Полтава, Україна)

Будинок-музей Сергія Корольова (Житомир, Україна)

Львівський літературно-меморіальний музей Івана Франка (Україна)
Британський музей (Лондон) – працює 6 котів

Ермітаж (Санкт-Петербург, Росія) – живе більше 50 котів. В 1998 році на їх честь започатковано свято – «День березневого кота»

Будинок-музей Ернеста Хемінгуея (Флорида, США) – мешкає понад 40 котів

Музей мистецтв Філбрук (Оклахома, США)

Музей під відкритим небом на площі Торре Арджентіна (Рим, Італія)

«Народний палац» (Глазго, Шотландія)

Меморіальний музей Ісса Кобаясі (Нагано, Японія)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *