Працівники Google у всьому світі вийшли на протест проти домагань

Новини Світу

Співробітники Google в офісах компанії по всьому світу вийшли на акцію протесту з вимогою змінити ставлення до жінок.

Працівники вимагають змінити систему того, як у компанії розглядають звинувачення у домаганнях. Зокрема, протестують проти застосування примусового арбітражу — саме через це жерти домагань не можуть подати до суду на свого кривдника. 

Головний виконавчий директор Google Сундар Пічай підтримав право колег на протест.

«Я розумію злість і розчарування, яку багато з вас відчувають. І я повністю налаштований на прогрес у цьому питанні», — написав він в електронному листі для співробітників.

Раніше в корпорації Google заявили, що за останні два роки через сексуальні домагання звільнили 48 працівників, зокрема 13 старших менеджерів. 

Це було реакцією на публікацію The New York Times, в якій йдеться про те, що розробник програмного забезпечення для Android Енді Рубін попри звинувачення в домаганнях отримав 90 мільйонів доларів після того, як пішов з Google у 2014 році. Водночас представник Рубіна заявив, що той відкидає всі звинувачення.

Хвиля звинувачень у сексуальних домаганнях почалася після публікації New York Times про домагання з боку голлівудського продюсера Харві Вайнштейна. Зокрема, продюсера звинуватили акторки Анджеліна Джолі й Гвінет Пелтроу. Пізніше голлівудська акторка Роуз Макгоун звинуватила Вайнштейна у зґвалтуванні. Британська акторка Кадіан Ноубл також сказал, що продюсер домагався її в готельному номері у французьких Каннах. Акторка Пас де ла Уерта заявила, що Харві Вайнштейн двічі її згвалтував. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *