На Вінниччині суд відправив шахрая-«ріелтора» за ґрати на 4,5 роки

Новини Вінниці

Могилів-Подільською місцевою прокуратурою Вінницької області до Могилів-Подільського міськрайонного суду було скеровано обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом заволодіння чужим майном шляхом  шахрайство, вчинененого повторно у великих розмірах із використанням заздалегідь виготовлених підроблених документів, за ознаками злочинів, передбачених ч. 3 ст. 190, ч.ч. 1, 4 ст. 358 КК України.

Під час судового розгляду встановлено, що житель м. Могилева-Подільського, назвавшись ріелтором, під приводом продажу квартири у м. Могилеві-Подільському, вирішив заволодіти грошовими коштами покупця. За допомогою комп’ютера та кольорового принтера зловмисник підробив договір купівлі-продажу та витяг з Державного реєстру правочинів на квартиру. Після цього разом з покупцем оглянув квартиру в присутності її мешканця, який, на той час, перебував у стані алкогольного сп’яніння, та повідомив, що ціна квартири складає 13 тис доларів США.

Згодом передав підроблені документи потерпілому як підтвердження нібито переоформлення прав власності на квартиру на його доньку, за що отримав 236 111 гривень.

Вироком Могилів-Подільського міськрайонного суду обвинуваченого засуджено та призначено покарання у вигляді 4 років 6 місяців позбавлення волі.

За інформацією: прес-служба прокуратури Вінницької області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *