Вінницькі студенти розробили розумну теплицю GREEN SOFT

Новини Вінниці

Команда четвертокурсників кафедри комп’ютерних наук ВНТІ — Дмитро Пантелюк, Вадим Плахотнюк, Олеся Андреєва –  зі своїм едвайзером — кандидатом технічних наук, старшим викладачем кафедри КН Сергієм Барабаном виконала свій проект розумної теплиці  на популярній для IoT (Internet of things) платформі — ESP8266. На IX міжнародних студентських змаганнях Microelectronic Engineering Systems – Sergiu Radauţan – 2019 у Кишиневі вінничани представили свою розробку. 

Присвячений конкурс пам’яті знаного молдавського фізика і державного діяча Сергія Радауцану, першого ректора Кишинівського політехнічного інституту, в котрому і проходили змагання, і який тепер називається Технічним університетом Молдови.

За перемогу змагались 48 команд з 4-х країн — України, Білорусі, Молдови і Румунії. Нашу державу представляли команди з ВНТУ, НТУУ «КПІ» і НТУ «ХПІ».

Змагання відбувались у двох категоріях — біомедичні прилади та мікроелектронні прилади. Вінницька команда виступала в категорії мікроелектронні прилади.Наша Green Soft — це автоматизована теплиця для вирощування овочів і фруктів. Нею можна керувати з мобільного пристрою та через Інтернет. Допомагала нам у реалізації цього проекту уся кафедра комп’ютерних наук і, зокрема, багато консультував завідувач кафедри  доктор технічних наук, професор Андрій Яровий. Напрям інтернет речей нині активно розвивається на кафедрі комп’ютерних наук, як, до речі, і робототехніка. Особливо багато в цьому напрямку працюють професор Андрій Яровий, кандидати технічних наук, доценти Ігор Арсенюк, Володимир Озеранський, Руслан Балзецький. Ми вперше брали участь у цих змаганнях. Але виступили не гірше їхніх завсідників — команди КПІ, яка вже четвертий рік поспіль тут виступає, — розповідає Сергій Барабан. – Наша команда  на конкурсі отримала особливу відзнаку від спонсора змагань. А представник молдовської фірми теж зацікавився нашою розробкою, зауваживши, що має партнерів в Україні, і готовий налагодити співпрацю з вінницькими  студентами. Після конкурсу ці студенти виходять на захист бакалаврських. Їхні дипломні роботи також пов’язані з робототехнікою і напрямом інтернет речей.Для студентів участь у цьому конкурсі дала чудовий досвід і потужний стимул до подальшого навчання, реалізації себе в ІТ-сфері.

За інформацією: прес-центр  ВНТУ impuls.vntu.edu.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *