13-15 вересня у турецькому місті Бурса відбувся Міжнародний фестиваль гастрономії. На заході представили борщ на вишні з Вінниці та інші елементи традиційної кухні.
Про це повідомляють у департамент маркетингу міста та туризму Вінницької міської ради.
20 років тому між Вінницею і Бурсою була підписана угода про побратимство, але контакти відбувалися неперіодичною. Для пожвавлення контактів та на знак підтримки України адміністрація цього міста запросила вінничан до участі у фесті.
Фестиваль гастрономії там провели втретє, щоб просувати місцеву кулінарну культуру міста Бурса, демонструвати його місцеві делікатеси та надавати відвідувачам можливість скуштувати ці смаки. У рамках фестивалю відбулися численні інтерв’ю, панелі, конкурси нагород, виставки, гастросцени, майстер-класи, концерти і заходи для дітей за участю знаменитостей, шеф-кухарів і впливових людей зі сфери гастрономії.
Також участь у фестивалі взяли 8 іноземних міст, з якими Бурса має взаємини. Представників вінницького бізнесу на цей фестиваль запросив мер Бурси Мустафа Бозбей.
Смаки Міста ідей представили голова ХлібСіль “Вінницька асоціація гостинності” Інна Кривешко й працівниці компанії “Солодка Мрія”: головна технолог Лариса Твердохдіб і майстриня цеху Любов Опанасюк. Для учасників фестивалю вони презентували борщ на вишні, пампушки з часником, пиріжки з вишнею і узвар.
«Ми представили і наш регіон, і нашу країну на вищому рівні. Ми готували, пригощали стравами, спілкувалися з відвідувачами і розповідали їм про Україну, про борщ, про наше місто – Вінницю. З огляду на те, як нас підтримували, все всім дуже сподобалося. Також у перший день до нашої ятки підійшов мер Бурси. Він скуштував нашу їжу, сказав що буде підтримувати зв’язки з Вінницею, і подякував за те, що ми приїхали. Тому хочу подякувати всій команді: і тим хто був зі мною в Бурсі, і тим, хто готував цю поїздку, щоб якнайкраще представити наше рідне місто. Нам це вдалося», – розповіла Інна Кривешко.