Блогера підозрюють в ухиленні від сплати податків на 200 млн грн

Новини Вінниці Новини України

Бюро економічної безпеки (БЕБ) імені підозрюваного не називає, однак «Українська правда» каже, що мова про блогера Олександра Слобоженка.

За даними слідства, з 2020 по 2023 рік підозрюваний заробив понад мільярд гривень на арбітражі інтернет-трафіку. Для цього чоловік створив компанію, але не реєстрував її як юридичну особу та не ставив на облік як платника податків в органах податкової. Водночас отримані гроші переводив у криптовалюту, потім міняв на готівку. Частину коштів легалізував, придбавши нерухомість та елітні авто.

Дії блогера призвели до ненадходження до держбюджету понад 213 млн грн податків. Наразі детективи БЕБ арештували вісім транспортних засобів підозрюваного, серед яких елітні супер/спорткари, квартири та нерухомість в столиці. 

Довідка. Арбітраж трафіку — це процес купівлі трафіку (кількість людей, які відвідують сайт, додаток або іншу платформу — ред.) на одному майданчику і його подальшої монетизації на іншому для отримання прибутку.

Контекст. Цьогоріч у квітні «Українська правда» писала, що 25-річний київський мільйонер Слобоженко регулярно відпочиває за кордоном. Підставою для виїзду у нього була непридатність до військової служби, мовляв, «серйозні проблеми зі здоров’ям».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *