Для ветеранів запустили е-Карту послуг у громадах

Новини Вінниці Новини України

Мінветеранів запустило електронну карту з послугами для ветеранів у громадах. На “е-Карті” ветерани та ветеранки, їхні родини та сім’ї загиблих військових можуть знайти послуги, які їм пропонує держава, міжнародні та недержавні організації.

Зараз на порталі визначено понад сім тисяч послуг. Зокрема щодо психологічної підтримки, медичних програм та підприємницьких ініціатив. Електронна карта доступна на платформі “е-Ветеран”.

Така карта — це по суті агрегатор даних, якого бракувало ветеранській спільноті. Тепер усе, що потрібно ветеранам і ветеранкам, можна швидко знайти через свій смартфон або комп’ютер, зазначивши лише область або свою територіальну громаду, наголосили у профільному міністерстві.

“Е-Карта — це, в першу чергу, інструмент інформування про можливості розвитку й допомоги для ветеранів і ветеранок у їхніх громадах. У той же час, це єдине місце, де інформація подана простою мовою про те, що можна отримати просто тут і зараз”, — зазначив в.о. міністра у справах ветеранів Олександр Порхун.

На порталі користувачі мають змогу відфільтрувати таку інформацію:

  • – за місцем надання послуг у областях та громадах,
  • – типами послуг, їхнім описом,
  • – категорією отримувачів та умовами надання.

У випадку, якщо користувачу трапилася неточну чи неповна інформація — варто повідомити у структурний підрозділ ОВА, на який покладені функції з питань ветеранської політики.

На “е-Карті” також можуть відображатись адреси центрів надання послуг на тимчасово окупованих територіях або в зонах ведення активних бойових дій. Це зареєстровані адреси, а самі послуги переміщені в безпечні регіони.

Е-Карта є “живим” інструментом, який оновлюватиметься щодня. Наразі команда Міністерства в процесі залучення обласних адміністрацій, громад, місцевих громадських організацій та бізнесу.

Джерело: hubz.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *