Допомога від «Фундації Дім Рональда МакДональда в Україні» Вінниччині

Новини Вінниці Новини України

З «Фундацією Дім Рональда МакДональда в Україні» — благодійною організацією, що працює задля покращення здоров’я та добробуту дітей і їхніх родин, а також розвиває сімейно орієнтований підхід в медичному догляді — Вінниччину пов’язує вже не один рік плідної співпраці. Завдяки цій співпраці багато родин хворих діток отримали доступ до якісного медичного догляду. 

Сімейні кімнати — щоб батьки й діти були поруч у лікарнях

З 2017-го року Фундація відкрила й утримує шість Сімейних кімнат Рональда МакДональда в державних лікарнях Києва, Львова, Вінниці, Сум, Рівного і Харкова (наразі зачинена), щоб хворі діти і їхні батьки були поруч у лікарнях. Сімейні кімнати родини з важкохворими дітьми відвідали більше 80 тисяч разів у 2023 році і 220 тисяч разів за весь час. 

У Вінницькій обласній дитячій клінічній лікарні з 2018-го року також відкрита Сімейна кімната, її відвідали більше 70 тисяч разів за весь час її існування, та більше 25 тисяч разів 2023-го року. 

Сімейна кімната у Вінницькій обласній дитячій лікарні має найсучасніші зручності: вітальню, дитячу кімнату з іграшками й книжками, кухню з сучасною побутовою технікою, душову та пральню. Родинам пропонують їжу та гарячі напої. Батьки і діти можуть перебувати тут стільки, скільки потребуватиме лікування дитини. За затишком і безпекою в кімнатах стежить спеціально навчена команда — адміністратори, що відповідають за порядок і надають підтримку. Проживання й користування всіма виго́дами для сімей безплатне.

У Дениса складна травма спини, він переніс уже дві операції, однак хвороба не відступає, а діагноз не остаточний. Його родина, де росте ще двоє діток, добре знає, що таке лікарняні стіни, адже хлопець переніс низку різноманітних захворювань через слабкий імунітет. Тому Сімейна кімната в лікарні стала для родини справжнім відкриттям: завдяки кімнаті матір може бути поруч із сином цілодобово, адже залишається в кімнаті на ночівлю. 

Також Фундація розширює програму і розробляє проєкт першого Дому Рональда МакДональда на території Охматдит у Києві, де будуть жити сім’ї з важкохворими дітьми. Дім міститиме 50 окремих кімнат та матиме 5 поверхів.

Якісне та сучасне медобладнання — порятунок життів в умовах війни

«Фундація Дім Рональда МакДональда в Україні» розуміє важливість забезпечення якісним і сучасним медичним обладнанням українських дитячих лікарень. Умови війни, стрес та обмежений доступ до медичної допомоги в прифронтових регіонах призводять до збільшення захворюваності серед дітей. 2023 року Фундація успішно продовжила програму підтримки лікарень сучасним медичним обладнанням. Протягом року передали 7-м обласним дитячим лікарням 27 видів сучасного обладнання, вартість якого склала 2 063 915 гривень. Це сприятиме поліпшенню якості надання медичних послуг і допоможе маленьким пацієнтам одужувати ефективніше. 

Важливе медобладнання отримала й Вінницька обласна дитяча клінічна лікарня на суму більше 300 000 гривень: аудіометр для діагностики порушень слуху в дітей.

КНП “Вінницька обласна дитяча клінічна лікарня Вінницької обласної Ради” є багатопрофільним лікувально-профілактичним закладом. У ньому цілодобово надається ургентна і планова медична допомога, протягом року проліковується більше 13 тисяч дітей. Також у лікарні реалізовано паліативну та реабілітаційну допомогу.

У лікарні на лікуванні у відділенні черепно-лицьової хірургії постійно перебувають дітки з вадами слуху, що потребують обстеження та контролю лікування. Щомісячно за допомогою до закладу звертається від 120 до 150 дітей з порушенням слуху. 

Тому для лікарні аудіометр для діагностики порушень слуху в дітей є надважливим, адже завдяки цьому обладнанню проводиться основна діагностика та диференційна діагностика слухових порушень у дітей, починаючи з 3-річного віку. Без такого апарату неможливо провести тональну порогову аудіометрію, а відповідно – визначити рівень та тип втрати слуху і як наслідок вчасно призначити відповідне лікування гострих порушень слуху та реабілітацію хронічних порушень.

Закупівля медичного обладнання для лікарень стала можливою завдяки фінансовій підтримці релігійної організації «Церква Ісуса Христа Святих Останніх Днів в Україні».

Продуктові набори — допомога для тих, хто втратив домівку

Щоб забезпечити базові потреби таких постраждалих сімей, «Фундація Дім Рональда МакДональда в Україні» передає потерпілим продуктові набори. Частину наборів надавали також ВПО у Вінницькій області, найбільше наборів організація передає у прифронтові райони, які найбільше потерпають. До складу одного такого набору, якого родині вистачає на 4-6 днів, входять каша, борошно, консерви, олія, молоко, булки, чай, солодощі тощо. Передавали набори через місцеві організації. Загалом організація 2023-го року передала 99 700  продуктових наборів приблизно на 39 млн грн. 

Просування сімейно орієнтованого підходу у медичному догляді

Фундація вірить у силу родини на шляху одужання дитини. Тому 50 років у всьому світі й сім років в Україні сприяє розвитку сімейно орієнтованої медицини, де у фокусі медичного догляду — дитина та її рідні. Згідно дослідження 2021 року, 44 % українських родин не мали змоги бути поруч із дитиною в лікарні, 96 % вважають, що це вкрай важливо.

Для цього для медичної спільноти Фундацією була проведена 6-та Всеукраїнська конференція з сімейно орієнтованої медицини, у якій взяли участь медики з усієї України, у тому числі — 58 медиків із Вінниччини. 

Генеральні партнери «Фундації Дім Рональда МакДональда в Україні»: McDonald’s Україна, «Церква Ісуса Христа Святих Останніх Днів в Україні». Головні партнери: Mastercard, Оптима-Классік, Dragon Capital, Нова пошта, Aryzta.

Про «Фундацію Дім Рональда МакДональда в Україні»

«Фундація Дім Рональда МакДональда в Україні» — благодійна неприбуткова організація, що створює та підтримує програми задля покращення здоров’я та добробуту дітей і їхніх родин, а також розвиває сімейно орієнтований підхід в медичному догляді. З 2017 року Фундація відкрила й утримує шість Сімейних кімнат Рональда МакДональда в державних лікарнях Києва, Львова, Вінниці, Сум, Рівного і Харкова (наразі зачинена). З початку війни Фундація запустила додаткові програми підтримки сімей, що потерпають від війни. Сума допомоги 2023 року склала понад 40 мільйонів грн. Більше про діяльність Фундації Дім Рональда МакДональда можна дізнатися на сайті та в соціальних мережах Фейсбук та Інстаграм.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *