У Вінниці створили унікальний туристичний маршрут для військових на реабілітації

Новини Вінниці

Вінницька гідеса Тетяна Рибак розробила інклюзивний туристичний маршрут по головним локаціям міста. Це безкоштовні екскурсії для українських воїнів, які відновлюються після поранень саме у Вінниці.

Українських військових знайомить з архітектурними пам’ятками, історією транспорту та міськими легендами. Гідеса спеціально розробила такий маршрут, аби військовим було зручно добиратись до локацій.

“Оскільки пацієнти досить довгий час знаходяться на реабілітації – у когось це декілька місяців, у когось один рік і навіть більше – дуже важливо допомагати їм, підтримувати їх психологічно у моменти социалізації. Тому й організуємо такі заходи”, – розповіла організаторка екскурсій Наталія Собко.

Військовим подобається – і заходи, і саме місто. За словами одного з них, Євгенія Савченко, він лікувався у багатьох шпиталях, проте вирішив залишитсь саме у лікарів Вінниці.

“Тут люди не дикі. Не тикають пальцямі, як в інших містах. У Вінниці люди адекватно відносяться (до інвалідів), можуть допомогти і дуже часто допомагають”, – розповідає він.

Гідеса Тетяна Рибак каже, що провела вже понад 20 таких екскурсій. Оскількі у групах є “візочники”, вона обирала такі маршрути, аби було легко і недалеко катити візки вгору. Але взагалі її маршрути побудовано за принципом “йти зверху до низу”.

Джерело: OBOZ.UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *