Де можна ловити рибу у Вінниці під час нересту

Новини Вінниці Новини України

На Вінниччині з 1 квітня діє нерестова заборона на вилов риби, а погода так і кличе до водойм. Де можна ловити рибу аби не зловити штраф та здобути гарний улов? Вінниця.info зібрала детальну інформацію про локації для платної та безкоштовної рибалки та дізналася про риболовні місця.

Безкоштовна рибалка у Вінниці

Від 1 квітня до 10 червня у Вінницькій області діє заборона на вилов водних біоресурсів. Нерестові обмеження запроваджують для того, щоб сприяти збільшенню водних біоресурсів у водоймах. Втім, як пояснили фахівці Вінницького рибоохоронного патруля, можна ловити рибу одною вудкою з двома гачками або двома вудками по одному гачку на кожній, а також спінінгом з однією штучною приманкою. Рибалити можна з берега за межами нерестовищ. Зокрема, риболовля у Вінниці дозволена на чітко визначених ділянках, а саме:

  1. Сабарівське водосховище – від водоканалу до пляжу Хімік, по лівому березі;
  2. Від Київському мосту 200 метрів вверх, по правому березі;
  3. По бетонній набережній від Київського мосту до Центрального мосту, по лівому березі;
  4. Від спортбази ДСТ «Спартак» до вулиці Родіона Скалецького, по правому березі.
  5. Став «Поділля» м. Вінниця: від автодорожнього мосту в с. Пирогово вниз до греблі, по лівому березі;
  6. Став «Немирівський»: по греблі вздовж автомобільного шляху Вінниця – Гайсин та 300 метрів вверх від греблі, по правому березі. 

Платна рибалка у Вінниці та області

Для тих, хто чекає від рибної ловлі не тільки відпочинку, а й адреналіну та вагомих трофеїв – радимо придивитися до платних водойм для ловлі риби, де можна порибалити за гроші та не порушувати закон. Це можуть бути як риболовні бази відпочинку, так і місця для рибалки на окремих платних ставках Вінниці та області.

Для тих, в кого кльов риби сьогодні не порадував, пропонуємо деякі риболовні місця, які вже полюбилися затятим рибалкам.

Ставок біля села Переорки

В ставку сьогодні можна виловити: коропа, карася, окуня, плотву. Вартість рибалки для однієї людини з 4 снастями – 300 грн. Правила рибальства – забрати додому можна максимум 3-4 кг риби.

Озеро Цукерня в селі Якушинці

За одну людину для рибалки на третьому ставку за рибу потрібно сплати – 200 грн. Використовувати можна 5 снастей. Обмеження – з собою можна забрати до 5 кг риби. Також слід враховувати, що зловивши маленького коропа або амура вагою до 1 кг – рибу слід відпустити.

Озеро (У Валерія) в селі Стрижавка

У ставку можна виловити: карась, короп, товстолоб. Ціна рибалки для однієї людини – 300 грн. Правила рибальства на озері – забрати можна до 4 кг виловленої риби.

Рибалка на базі відпочинку «Абрикос» у Вінниці

На базі можна орендувати альтанку – 50 грн за 1 людину, рибалка – 100 грн. Зараз у водоймі активно ловиться карась та окунь. Дозволений вилов – до 3 кг риби.

Озеро Гірник в межах селища Вороновиця

В озері можна виловити: карась, короп, окунь, щука. Зараз активно іде короп, карась та лящ. Ціна за рибалку вдень – 250 грн, рибалка з ночівлею – 300 грн. Обмеження – до 6 кг виловленої риби можна забрати.

Зазначимо, що риболовля у Вінницькій області популярна як влітку так і зимою. Рибалка на Південному Бугу, платні ставки Вінниці та інші водойми Вінницької області дозволяють займатися як любительським так і спортивним рибальством та задовольнити всі потреби фанатів цього виду відпочинку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *