Перший випадок в Україні: 80-річну сепаратистку позбавили квартири у Вінниці

Новини Вінниці

Алла Стадницька закликала Путіна прийти та врятувати “бандерівську Україну” та підтримувала вподобайками ворожі дописи росіян.

Вперше в Україні за сепаратизм конфіскували квартиру. У Вінниці суд відібрав житло у 80-річної пенсіонерки, яка підтримувала Росію і кликала Путіна.

Про це йдеться у сюжеті кореспондента ТСН Валерія Кузнецова.

Оскільки жінка втекла до Росії, у Вінниці її судили заочно. Окрім конфіскації майна, пенсіонерку засудили до чотирьох років позбавлення волі. Алла Стадницька з донькою, яка мешкає у Росії.

Алла Стадницька поїхала до дітей, які мешкають в РФ, ще до великого вторгнення, під час пандемії коронавірусу, і додому так і не повернулася.

Слідчі з’ясували, що 80-річна вчителька з Вінниці через російську соціальну мережу “Однокласники” закликала Путіна прийти та врятувати “бандерівську Україну” та підтримувала вподобайками завойовницькі настрої інших росіян, які робили ворожі дописи про Україну. Алла Стадницька десятки років викладала фізику в українській школі.

Виїхавши до Росії, вона почала схвалювати дописи, в яких ініціаторами російсько-української війни зазначається не Російська Федерація, а президент України та проукраїнськи налаштоване населення.

СБУ у Вінницькій області, зібравши усю доказову базу, направила до суду справу проти колишньої вчительки. Жінку заочно засудили до чотирьох років позбавлення волі з конфіскацією усього майна.

У школі, в якій викладала Стадницька, її вже ніхто не пам’ятає, але пам’ятають героїв, які вчилися у цій школі, та поклали своє життя, захищаючи Україну від російських загарбників.

Конфісковану квартиру вінничани пропонують віддати комусь із ветеранів війни, хто потребує житла.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *