Що робити, щоб квіти у вазі стояли довше

Новини Вінниці Статті

Використовуйте лише чисту вазу

Зазделегідь вимийте старі, шкідливі мікроорганізми гарячою мильною водою, і ваш букет буде “жити” довше.

Обріжте зайве

Позбавтеся усіх зів’ялих пелюстків та листочків, щоб продовжити життя квітів у вазі. Ретельно зачистіть стебла, які ховатимуться у воді. Якщо пропустити цей крок, листя у воді сприятиме утворенню бактерій, які є згубними для рослин. Перед тим, як поставити квіти у вазу, підріжте стебла – приблизно на 3-5 см під кутом в 45 градусів. Саме такий кут збільшує всмоктуванню води рослиною.

Додайте у воду деякі компоненти

Додавати у вазу з водою можна аспірин (1 пігулка на 1 л води), оцет (1 чайна ложка на 1 л води) чи цукор (1 чайна ложка на літр води). Квіти простоять довше, якщо вливати у вазу 50 грам газованої води. Довше підтримати свіжість квітів можна, змішавши воду з нашатирним спиртом (2 чайні ложки на вазу об’ємом 2-3 літри). Також можна кидати у воду мідні монетки – мідь виступає в ролі окислювача і сповільнить ріст шкідливих мікроорганізмів.

Оберіть прохолодне місце

Ховати рослини у комору не варто, але тримайте їх в подалі від прямих сонячних променів, камінів, батарей, обігрівачів. Крім того, квіти не переносять не тільки сонця, а й протягу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *