Масований ракетний обстріл України: під ударом багато міст, є загиблі та поранені

Новини Вінниці Топ

Зранку у п’ятницю Росія здійснила масований ракетний обстріл України, випустивши кілька хвиль ракет. Під атакою опинилися одразу кілька міст, є загиблі та постраждалі.

Перед цим росіяни атакували Україну десятками “Шахедів”, частина з них долетіла до Львова і завдала йому руйнувань.

Після 6:30 ранку почалась нова ракетна атака на Україну.

Повітряні сили України повідомили про пуски крилатих ракет з літаків Ту-95МС.

Частина ракет була спрямована в напрямку Києва.

У КМВА повідомили про роботу ППО і падіння уламків у Святошинському та Подільському районах столиці. За попередньою інформацією, загорівся житловий багатоповерховий будинок.

У Подільському районі також повідомили про загоряння на території складських приміщень. За попередньою інформацією, є поранені.

Також в адміністрації кажуть про пошкодження житлових будинків у Шевченківському та Дарницькому районах.

Мер Києва Віталій Кличко повідомив про п’ятьох постраждалих у столиці. За його інформацією, у Подільському районі двом чоловікам медики надали допомогу на місці. Одного постраждалого госпіталізували в Святошинському районі та двох – у Шевченківськом. Згодом Кличко додав, що госпіталізували сімох людей, п’ятьох з них – у Шевченківському районі.

Також він розповів, що троє людей перебувають під завалами пошкодженого уламками ракети складського приміщення в Шевченківському районі. За його словами, ще трьох людей звідти вдалося врятувати. Кличко додав, що вибух пошкодив будівлю станції метро “Лукʼянівська”. За його словами, станція працює як укриття, однак поїзди на ній не зупинятимуться.

Також російського ракетного обстрілу зазнав Львів.

Голова Львівської ОВА Максим Козицький повідомив про звуки вибухів у місті.

За попередньою інформацією, було влучання у житловий будинок, є постраждалі. В одному з ліцеїв Львова, ймовірно, через падіння уламків ракети, почалася пожежа, додав він. Згодом мер Львова Андрій Садовий у телемарафоні повідомив, що внаслідок обстрілу загинув чоловік близько 40 років, вісім людей отримали поранення. Він додав, що загалом у місті зазнали пошкоджень десять будинків.

Кількох хвиль російських ударів також зазнав Харків. За інформацією голови Харківської ОВА Олега Синєгубова, загинув чоловік близько 35 років, вісім людей отримали поранення.

Мер Дніпра Борис Філатор також повідомив про загиблих та постраждалих внаслідок російських ударів у місті.

Пише ВВС Україна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *