Порошенко закликив владу «вгамувати корупційні апетити» та виділити армії 50 мільярдів гривень

Новини Вінниці Новини України Топ

Негайно збільшити фінансування армії на 50 мільярдів гривень. Із таким закликом звернувся з трибуни Верховної Ради П’ятий президент України та лідер «Європейської Солідарності» Петро Порошенко. 

Очільник опозиції подякував союзникам за надання озброєння і зауважив, що пріоритетом для влади має бути не дорожнє будівництво, а фінансування оборони.

«Ми дуже дякуємо нашим партнерам за допомогу, в тому числі й військову. Але Україна терміново потребує ще більше оборонної зброї, в тому числі в першу чергу протиповітряної й протиракетної. З урахуванням вчорашнього виступу пана Блінкена на Раді Безпеки Організації Об’єднаних Націй, що удар буде нанесений саме такий. Щоб створити купол, який захищає нас від російської переваги у повітрі», – наголосив Порошенко.

«І річ – не в даті. Ми не знаємо, в який день остаточно сказиться Путін. Росія постійно душитиме нас військовим кільцем по всій лінії кордону, то стискуватиме його, то послаблятиме. Вчора на Донбасі – 60 обстрілів, і нам треба жити в умовах постійної тривоги», – говорить п’ятий Президент.

«Ми вимагаємо поставити наш законопроєкт про збільшення фінансування армії на 50 мільярдів, про комплектацію бригад, про збільшення грошового забезпечення, про розгортання черги резерву, формування стратегічного резерву і територіальної оборони», – наголошує лідер «Європейської Солідарності».

«Зеленський має вгамувати свої корупційні апетити на “великому крадівництві”, зашити кишені й передати гроші армії. Хороші дороги безумовно потрібні. Але не для того, щоб ними їхали російські танки. Або щоби їх розбомбила російська авіація», – резюмує Петро Порошенко.

До слова, раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що західні партнери мають фінансувати збільшення української армії, адже інакше доведеться забирати гроші з “великого будівництва”.

«Ми можемо збільшити армію у два-три рази, але тоді, наприклад, не зможемо будувати дороги. Для нас це проблема», – заявив Володимир Зеленський.

Читайте також:

Дипломатія та зміцнення армії: Василь Зернецький закликав виділити 50 мільярдів гривень на оборону країни

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *