Окупанти обстріляли дитсадок у Станиці Луганській, опозиція вимагає негайної реакції влади

Новини Вінниці Новини України Топ

Контрольовані Кремлем гібридні терористичні сили обстріляли Станицю Луганську, поцілили у дитячий садок. На зухвалі дії окупаційних сил вже реагують в українському політикумі. 

Вранці 17 лютого бойовики так званої ЛНР обстріляли Станицю Луганську з важкої артилерії. Снаряди влучили у дитячий садок. Троє людей постраждали та отримали контузії. 

За даними ООС, постраждала також комунальна інфраструктура – половина населеного пункту залишилася без електроживлення. Також відомо про обстріл залізничної станції у Станиці Луганській.

В штабі ООС кажуть, що у напрямку Станиці Луганської з важкого артилерійського озброєння калібру 122 мм бойовики випустили 32 снаряди.

Там кажуть про обстріли у багатьох точках лінії розмежування.

У «Луганськгазі» повідомили про обстріл смт Врубівка Попаснянського району, через що пошкоджений газогін. Також є дані, що там біля школи міг впасти снаряд.

Офіційної реакції Офісу Президента або самого Володимира Зеленського на події на Луганщині наразі немає. Опозиція закликає владу до невідкладних дій задля забезпечення  безпеки українських дітей та покарання агресора.

 «Необхідно негайно скликати засідання ТКГ і обговорювати там деградацію безпекової ситуації, скликати телефонні консультації в нормандському форматі й обговорювати там не формули Штайнмайера, а безпеку українських дітей. Зеленський має апелювати до західних партнерів щодо негайного введення додаткових санкцій проти РФ за ескалацію ситуації на Донбасі й обстріли українських населених пунктів, агресію проти України», –  зазначила співголова фракції партії «Європейська Солідарність» у Верховній Раді Ірина Геращенко.

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *