«Припинити тиск та переслідування!»: фракція «ЄС» у Вінницькій облраді скликає позачергову сесію

Новини Вінниці Топ

Скликати позачергову сесію, щоб висловити спільну позицію щодо недопущення тиску на опозицію та місцеве самоврядування, а також обговорити питання зовнішньої загрози. Із такою вимогою звернулась до Вінницької обласної ради Фракція партії «Європейська Солідарність».

«Сьогодні від імені всіх депутатів фракції «Європейської Солідарності» у Вінницькій обласні раді звернувся до керівництва обласної ради та керівників депутатських фракцій з пропозицією про скликання позачергової сесії, на якій розглянути питання про недопущення політичного тиску на опозиційних політиків та місцеве самоврядування в Україні, а також питання загрози військової агресії з боку Російської Федерації», – зазначив голова фракції «ЄС» в облраді Андрій Гижко. 

За словами депутата, у зверненні фракція «ЄС» закликає владу припинити політичні переслідування, які розколюють країну. Такі дії, каже Андрій Гижко, підвищують нестабільність та ставлять під загрозу незалежність України.

«Політичні переслідування – це короткий шлях до узурпації влади. Звертаємось до голів депутатських фракцій та груп у Верховній Раді України, Президента України та Офісу Генерального прокурора із закликом відмовитися від ідеї посилення розколу суспільства», – йдеться у зверненні.

«Вимагаємо припинити переслідування п’ятого президента Петра Порошенка, інших опозиційних політиків, а також припинити тиск на міських голів та інших представників місцевого самоврядування.

Пріоритетом для влади має стати об’єднання навколо захисту інтересів та кордонів держави.

Тож звертаюсь до всіх колег депутатів та керівників депутатських фракцій у Вінницькій обласній раді, підтримайте дану ініціативу – захисто демократію, захистимо Україну на всіх рівнях!», – резюмує Андрій Гижко. 

Читайте також: «Правда має перемогти!»: у Жулянах та під Печерським судом мітингували більше тисячі вінничан

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *