Сума невиплачених вінничанам зарплат перевищила 36,4 мільйони гривень

Новини Вінниці

З початку 2021 року заборгованість із заробітної плати перед працівниками підприємств та організацій Вінницької області зросла майже у 3,3 рази. Станом на 1 грудня сума невиплаченої зарплати склала 36,4 мільйони гривень, інформують в обласному управлінні статистики.

Своєчасно не розрахувались з працюючими на 32 підприємствах та організаціях області. Кількість працівників, яким заборгували заробітну плату, склала 2464 особи. Кожному з тих, кому заробітна плата виплачується із затримкою, в середньому заборговано 14781 грн, що становить 113,2% середньої заробітної плати, нарахованої за листопад 2021р.

Майже дві третини невиплаченої заробітної плати (66,0%) припадає на промислові підприємства області. Серед решти підприємств найбільша частка боргу перед працівниками сфери охорони здоров’я та надання соціальної допомоги (11,1%), сільського, лісового та рибного господарств (9,9%), а також сфери транспорту, складського господарства, поштової та кур’єрської діяльності (7,8%).

Серед промислових підприємств області майже вся заборгованість припала на підприємства переробної промисловості (95,3%), зокрема, на виробництво гумових і пластмасових виробів; іншої неметалевої мінеральної продукції (45,7%) та на виробництво хімічних речовин і хімічної продукції (23,4%). Нагадаємо, за даними обласного управління статистики, середня зарплата на Вінниччині перевищила 13 000 гривень.

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *