По 18 гривень з кожного мешканця: Вінниця лідирує за витратами на святкування Нового року

Новини Вінниці Топ

Вінниця на першому місці серед міст України за витратами на святкування Нового року із розрахунку на одного мешканця. За підрахунками руху «ЧЕСНО», з бюджету громади на святкування Нового року витрачено 7 мільйонів гривень, що дорівнює 18 гривням з кожного містянина.

https://lh6.googleusercontent.com/UW5O7mSWKIeDKprZbkRrFkHkCY1XBF2jrwNTgox96HkWrRsS_Bfi54G2AM2rFvv-nAY_uAKOkuprGmGbe4eViFIuPytQmpadgSTRFmS3n1qQ8i6zTFN_WUiVVkBdkXWGUnmEuWp7

Так, встановлення та демонтаж ялинки коштує Вінниці 2,2 мільйони гривень, організація новорічних свят – 2,4 мільйони. Окрім того, 2,4 мільйони гривень з міського бюджету витрачено на подарунки дітям та ще 29 тисяч – на придбання вітальних листівок міського голови «З Новим роком». У порівнянні із 2021 роком витрати Вінниці на новорічні свята зросли у 14 разів.

https://lh4.googleusercontent.com/pGN3JraLofHqqVUZE_s8JSeA7Ksf7EuwrtSNwXWUs6uyNkS8aWT67Iy2YeKL-qDXdutNJW_p6H2zjyRDsZF8eHzfITd_KCeSsS5rlFGuwGyX0tDnr7HZXbyd0ihDbGf6XmiD9EwM

Більше – 12,7 та 10,5 мільйонів гривень відповідно, витратили на святкування міські бюджети Одеси та Запоріжжя.
Для порівняння, витрати Києва на створення новорічної атмосфери складають 5,26 мільйонів гривень. Витрати Львова, куди на різдвяно-новорічні свята приїжджають тисячі людей з усієї України, становлять всього 242 тисячі гривень.

Зауважимо, що збільшення витрат Вінниці на організацію свят відбувається на фоні загострення соціальної напруги. Зокрема, з 1 січня зростуть тарифи для абонентів «Вінницяоблводоканалу». До того ж, «Вінницяміськтеплоенерго» запровадило абонплату за користування опаленням та гарячою водою, а «Вінницяоблтеплоенерго» вдвічі підвищило тарифи.

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *