Підпишуть наказ: в Україні запровадять третю дозу від Covid-19

Новини України

В Україні мають намір запровадити додаткову дозу вакцини від коронавірусу. Відповідний наказ 13 грудня підпише міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Про це він розповів під час брифінгу 13 грудня.

Сьогодні я підпишу наказ, який схвалить позицію національної технічної групи експертів з імунопрофілактики та дозволить вводити додаткову дозу вакцини від Covid-19. Хочу відразу наголосити, що йдеться саме про додаткову дозу, а не бустерну, – зазначив Ляшко.

За його словами, додаткова доза – це доза, яку вводять з метою досягнення кращого захисту в людей, які за станом свого здоров’я, мають нижчу ефективність вакцин у порівнянні з ефективністю вакцини в загальній популяції.

Міністр наголосив, що 40% дорослих українців (12 млн 457 тис.) вже отримали повний курс щеплення. Досягнувши цієї позначки Україна виконала цільовий орієнтир, встановлений Всесвітньою організацією охорони здоров’я: 40% вакцинованих у 2021 році.

Загалом з початку року в країну вже надійшло 36 млн 781 тис. доз вакцини від Covid-19. Завдяки наявності препаратів вдалося зробити 26 млн 589 тис. щеплень.

Джерело новини

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *