Цукерки «з ароматом диктатури»: у Вінниці відкрився кондитерський магазин «лукашенківського» концерну

Новини Вінниці Топ

У Вінниці відкрився магазин мережі кондитерських виробів з Білорусі «Біоруська цукерня “Мінчанка”». Ця мережа є офіційним імпортером в Україну солодощів, виготовлених на підприємствах білоруського державного концерну, напряму підпорядкованого Раді міністрів Республіки Білорусь, себто – авторитарному режиму самопроголошеного президента Лукашенка.

Магазин «Білоруської цукерні» відкрився 18 листопада у самому центрі Вінниці – на перетині вулиці Соборної та Європейської площі.

Сама компанія розпочала роботу у 2019 році і позиціонує себе «першою та єдиною офіційною мережею з продажу Білоруських кондитерських виробів в Україні». Перший магазин «Мінчанки» відкрився у Житомирі у жовтні 2019 року. За два роки магазини «Білоруської цукерні» з’явились також у Хмельницькому та Києві.

У магазинах продають продукцію підприємств:

  • «Коммунарка» (м. Мінськ).
  • «Красный пищевик» (м. Бобруйськ).
  • «Красный Мозырянин» (м. Наровля).
  • «Спартак» (м. Гомель).

Всі ці підприємства належать до державного концерну «Белгоспищепром» – основного виробника харчової продукції Республіки Білорусь, який проводить єдину економічну, технічну і технологічну політику у харчовій промисловості країни. Концерн напряму підпорядковується Раді міністрів Республіки Білорусь, тобто повністю контролюється самопроголошеним президентом, союзником Кремля, підсанкційним диктатором Олександром Лукашенком.

Цікаво, що етикетки продукцій у магазинах «Білоруської цукерні» подекуди несе у собі «ностальгію за СРСР». Варто поглянути лише на шоколад «Генеральський».

Позиція редакції

Редакція «Вінниця.ОК» усіляко підтримує народ Білорусі у його боротьбі за демократичне майбутнє своєї держави і засуджує авторитарну, жорстоку по відношенню до власних громадян політику режиму Олесандра Лукашенка.

Ми вітаємо розвиток білоруської спільноти, а зокрема і білоруського бізнесу в Україні. Однак, ми вважаємо недоцільним підтримувати грошима будь-яку продукцію, виготовлену під егідою диктаторського режиму, що тероризує сусідню державу.

Ми не хочемо спонсорувати терор, і не радимо іншим. До того ж, ми щиро здивовані та обурені «тісними економічними зв’язками», що зав’язалися в України з режимом Лукашенка після приходу до влади Володимира Зеленського та «Слуг народу». Це стосується, зокрема, і енергетичної галузі.

Щодо цукерок: ми маємо все – від «Гордону в шоколаді», до «Суперконтиків» та «Шоколапок», тож без лукашенківських цукерок із присмаком ОМОНівських кийків та ароматом диктатури якось обійдемося.

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *