Кримські татари-переселенці планують розводити на Вінниччині рибу та овець

Новини Вінниці

Кримські татари, які оселилися у селі Нова Гребля Калинівської громади після російської анексії півострова, планують розводити овець та рибу. Про плани кримськотатарської громади на Вінниччині стало відомо з повідомлень Калинівської міської ради та видання «Вінниця.Info»

Зазначається, що 26 жовтня Калинівку відвідали Повноважний посол Турецької Республіки в Україні Ягмур Ахмет Гульдере та голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров. Також у складі делегації були голова благодійного фонду «Фонд національного добробуту Криму» Ленур Мамбетов та координатор проєкту міжнародної допомоги «Проєкт надання підтримки у сферах охорони здоров’я та соціальних послуг» Джунейт Есмер.

Гості підписали із міською радою акт виконаних робіт по завершенню ремонту гуртожитку, в якому проживають переселенці з тимчасово окупованого Криму, у Новій Греблі. Працівники підрядної фірми зробили капітальний ремонт даху гуртожитку, замінили систему каналізації, провели внутрішній ремонт приміщення.

У міськраді зазначають, що наразі вирішується питання про надання в оренду кримським татарам водойм для вирощування риби. Також переселенці придбали для розведення 25 овець. Для цього вони орендують приміщення на місцевій фермі. 

До слова, наразі у гуртожитку в Новій Греблі мешкають 157 переселенців з Криму.

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *