На вінницькій вежі Артинова розбирають годинник

Новини Вінниці

Один з годинників на вежі Артинова у Вінниці розбирають для ремонту. Як пише видання Depo.Вінниця, фахівці збираються полагодити годинник №3, що спрямований у бік Кумбар.  

«З годинника зняли стрілки і демонтували редуктори. Редуктори розберуть, очистять і замінять зношені деталі, замінять двигун обертання стрілок. Крім того, оновлять електронний блок управління. Блок буде розроблено на базі мікропроцесора, він міститиметься в окремому закритому корпусі, зберігатиме працездатність при температурах від – 20°С до + 50°С,  матиме блок безперебійного живлення, що забезпечить автономну роботу тривалістю до 48 годин, матиме блок GSM для отримання поточної інформації й віддаленого керування самим годинником і допоміжними пристроями (підсвіткою циферблатів годинникового механізму), прийматиме поточний час з двох незалежних джерел, керуватиме двигуном приводу стрілок годинника», – йдеться у повідомленні. 

Заступник директора Центру історії Вінниці Сергій Гула розповів, що цей годинниковий механізм було встановлено на Вежу ще у 80-х роках минулого століття.

«Очевидно, що він потребує оновлення. Символічно, що це відбувається саме зараз, адже наступного року нашій Вежі виповнюється 110 років. Очікується, що після повної модернізації головний годинник міста показуватиме точний час впродовж десятиліть», – наголосив Гула.

У Вінниці розбирають один з годинників н…
Розбирають годинник на Вежі Артинова у Вінниці
Знімаають стрілки з годинника на Вежі Артинова

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *