Помер Іван Сорока – перший мер Вінниці у незалежній Україні

Новини Вінниці

На 73-році життя пішов з життя колишній міський голова Вінниці Іван Сорока. Як пише видання «Реал», Іван Іванович помер вранці 26 жовтня, а прощатимуться із ним сьогодні, 27 жовтня,в адмінбудівлі «Книжка» (Хмельницьке шосе, 7) біля Вінницької обласної філармонії. Початок церемонії – о 13:30. 

Іван Сорока був першим міським голової Вінниці після розпаду СРСР.  У 1990-му році він був обраний депутатом міської ради, а на першій сесії його кандидатуру підтримали на посаду голови. Згодом він відмовився від політики, як пізніше пояснював журналістам, аби не перефарбовуватися, «не обманювати бабусь» та не стояти у руля інших партій на Вінниччині.

У 1992 році Сорока став першим директором українсько-кубинської програми лікування «чорнобильських» дітей у Гавані. На Кубу він прибув у грудні того року. Через кілька років повернувся, та до виходу на пенсію працював на різних посадах в обласних структурах. Із формування обласного управління захисту прав споживачів Іван Іванович багато років його очолював.

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *