У пари чорних лебедів з Подільського зоопарку народились пташенята

Новини Вінниці

У Подільському зоопарку Вінниці вилупились четверо пташенят чорних лебедів. Самець та самка висиджували потомство близько шести тижнів.

Пресслужба звіринцю інформує, що народження пташенят в родині чорних лебедів чекали кілька років. Два роки тому для них збудували будиночок на воді, щоб молоді птахи вчились гніздуватись. Втім, комфортабельну оселю лебеді не облюбували. Звели своє гніздо у кущах просто неба.

Самка відклала яйця на початку вересня. З того часу працівники зоопарку намагались не турбувати майбутніх батьків, які дбайливо доглядають потомство. Час від часу вони по черзі сідають на гніздо, щоб зігріти своїм теплом ще два яйця.

«Коли самка відклала яйця, з гнізда практично не вставала. Аби майбутня мама не голодувала, працівники зоопарку поставили поряд із гніздом миску з кормом і водою. Не забував дбати про свою половинку і майбутній батько. Час від часу він підходив до гнізда і змінював лебедицю, аби та могла відпочити і причепуритись», – йдеться у дописі на сторінці зоопарку у Facebook.

Новонароджені пташенята ще зовсім маленькі і беззахисні. У зоопарку кажуть: Їхні лапки ще настільки слабкі, що не здатні втримати вагу тільця.

Невдовзі пташенят та лебедицю переведуть до теплого зимівника, поки що ж у вінничан та гостей міста є можливість побачити перші кроки малюків у відкритому вольєрі.

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *