«Радники» – політтехнологи: активісти підозрюють в.о голови Липовецької громади у порушенні виборчого законодавства

Відео Новини Вінниці Топ

Виконуюча обов’язки голови Липовецької громади Олеся Назаренко напередодні виборів призначила собі радників без узгодження із міської радою. Місцеві активісти стверджують, що ці люди за документами працюють радниками на громадських засадах, а насправді ж виконують роботу політтехнологів у її передвиборчому штабі, при цьому не соромлячись працювати просто у приймальні та в кабінеті пані Олесі.

Активісти кажуть, що «самовільне» призначення радників суперечать регламенту роботи міської ради, адже рішення про структуру ради має ухвалювати депутатський корпус. До того ж, робота політтехнологів у кабінеті голови в.о громади, яка є учасницею виборчого процесу, порушує виборче законодавство. Стаття 57 Виборчого кодексу стверджує, що кандидат на будь-яку посаду, якщо він є посадовою особою, не може використовувати приміщення, машини та інше обладнання установи, в якій працює, для передвиборчої агітації та роботи штабу.

«У громадян виникли деякі підозри щодо цих так званих радників. Щоб дізнатись, наскільки в цій ситуації все чисто та чесно, ми прийшли до міської ради, на роботу до Олесі Назаренко. Ми спитали де радники та чи можна з ними поспілкуватись, на що вона відповіла, що радників на місці немає. За нашою інформацією, вони знаходились у сусідньому кабінеті. Ми постукали у двері, але вони були зачинені. Хоча було чути, що в кабінеті є люди. Сама ж Олеся Назаренко познайомити нас із тими, хто ховався у кабінеті, не схотіла. Вона сказала, що в неї обідня перерва та пішла», – розповів «Вінниця.ОК» один із активістів.

Розмова Олесі Назаренко з представниками громадськості була зафіксована на відео, що наведено нижче.

 – Зараз радників поки що немає. Вони працюють позаштатно, не на зарплаті, тому приходять за потреби. Кабінету в них поки що немає, – висловила в.о голови громади свою позицію щодо так званих радників

У відповідь активісти зазначили, що  неодноразово спостерігали, як довірені особи в.о голови громади та працівники її передвиборчого штабу знаходяться у міській раді. Вони попросили прокоментувати, на яких підставах радники та «штабісти» працюють у кабінеті голови громади.

 – Зараз їх тут немає. Щодо працівників штабу – я не знаю, а радники допомагають мені із висвітленням інформації про діяльність міської ради, – відповіла вона

 – А які в них функціональні обов’язки?» – спитав один з активістів

 – Можете написати запит, я вам надам всю документацію», – відрізала Олеся Назаренко.

В подальшому діалог зайшов у глухий кут: Олеся Назаренко уникала відповідей на запитання, а потім покинула приміщення, посилаючись на обідню перерву.

Нагадаємо, 31 жовтня у Липовецькій громаді відбудуться позачергові вибори голови. Серед кандидатів є і в.о очільника громади Олеся Назаренко.

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *