Ковідні лікарні Вінниці заповнені майже на 70%

Новини Вінниці Топ

Місця у ковідних лікарнях Вінниці заповнені на 65,4%, у них наразі перебуває 356 пацієнтів. Такі дані назвав директор департаменту охорони здоров’я міської ради Олександр Шиш.

Так, міська клінічна лікарня №1 завантажена на 69%, а Вінницька багатопрофільна лікарня – на 89%. З 23 жовтня Вінницька міська клінічна лікарня № 3 знову приймає хворих на Covid-19.

«Ситуація з захворюваністю на COVID-19 стрімко погіршується. Враховуючи те, що з кожним днем збільшується кількість хворих вінничан на коронавірус, на базі Вінницької міської клінічної лікарні №3 ми знову, як і минулої весни, розгорнули 130 ліжок для лікування хворих на COVID-19. Від 23 жовтня цю лікарню включили в маршрут госпіталізації хворих на ковід. Впродовж двох днів сюди поступив 31 пацієнт. Зараз у стаціонарах трьох наших міських закладів, які приймають хворих на коронавірус, перебуває 356 хворих, з них 349 – кисневозалежні, а у реанімаціях лікують 38 вінничан. За останню добу від коронавірусної хвороби померли дві людини», – розповів Олександр Шиш.

Посадовець зауважив, що станом на 25 жовтня в «жовтій» зоні карантину залишаються лише Вінницька, Закарпатська, Кіровоградська та Полтавська області України.

Олександр Шиш зазначає, що лише максимальна вакцинація вінничан дозволить не потрапити Вінниці до «червоної» зони. Наразі ж першу дозу антиковідних вакцин отримали 95095 вінничан, повний курс імунізації на сьогодні пройшли 75874 людини. Впродовж 23-24 жовтня щепились від COVID-19 3496 жителів Вінницької громади».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *