Три культові екранізації коміксів

Новини Вінниці Статті

Сьогодні серед створювачів коміксів виділяють двох велетнів: Marvel та DC. Але навіть поза їхніми межами пишуть цікаві історії та знімають кінострічки, що інтригують. За останні роки популярними стали «Дюна», «Відьмак» та «Локі». Їх історії заворожують і вимагають уваги від глядача. Ці комікси цікавлять у візуалізованому варіанті, але й не втрачають аматорів у літературному жанрі. Знайти їх можна на book-ye.com.ua.

Однак деякі кінострічки вже отримали ту масову популярність, яка змушує забувати першоджерела. Вони існують в уяві споживачів вже як окремі твори та продукти кінематографічного світу.

«Маска» або Dark Horse

Кінострічка, що принесла популярність актору Джиму Кері поза межами США, насправді написана за коміксами Dark Horse. Але у попередньому варіанті головний елемент — маска — мала набагато більше негативного впливу. Там замість сміху був страх.

Це той варіант, коли кіноіндустрія покращила ідею, а не зіпсувала її. Тож сценаристи залишили деяку частину перебільшення, але криваву драму перетворили на найпопулярнішу комедію 90-х.

«Родина Адамсів» та образ «ідеальної американської родини»

Загалом з початку весела та трішки божевільна родина пройшла декілька варіацій:

• комікси Чарльза Адамса з саркастичною основою;
• серіал, що виходив на телеканалах Америки у 1960-х;
• фільм 1991 року;
• продовження у листопаді 2021 року як анімаційної пригоди.

Дивно, як режисер Зонненфельд роздивився у похмурому гуморі — такому типовому для членів цієї родини — та створив щось культове. Але сьогодні про цих героїв згадують всі.

«Люди в чорному» або Marvel минулого століття

Комедійна пригода «Люди в чорному» була знята у 1997 році під режисурою Баррі Зонненфельда з Віллом Смітом і Томмі Лі Джонсом. Але початково вона створювалася як комікс від відомого Marvel. До речі, права досі належать медіафраншизі.

Це також той випадок, коли режисери та сценаристи змінили сюжет та тон розповіді. Так сцени стали простіше та веселіше.

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *