Рівень шуму у Вінниці подекуди сягає критичної позначки

Новини Вінниці Топ

Рівень забруднення шумом у Вінниці перевищує норму, а подекуди сягає критичної позначки. Про це повідомили у Вінницькому обласному лабораторному центрі МОЗ.

Фахівці лабораторного центру провели державний соціально-гігієнічний моніторинг у десяти різних точках міста. Зокрема, на вулиці Келецькій, Чехова, Стрілецькій, Київський та в районі Старого міста.

Зокрема, був досліджений рівень забруднення шумом, який створюється під час руху транспорту та виконання будівельних робіт. В усіх перевірених точках було зафіксовано рівень шуму вищий за норму, а подекуди він сягав критичної позначки.

До того ж, під час моніторингу фахівці взяли на перевірку проби повітря та ґрунту.

«У ґрунті ми визначаємо забруднення його хімічними та мікробіологічними речовинами, а також збудниками паразитозів. Повітря моніторимо на наявність оксиду вуглецю, сірчаного ангідриду, пилу. Їх джерелами є автомобільний транспорт, особливо, який працює на дизельному паливі. Окремо досліджуємо рівень забруднення шумом, який створюється під час руху транспорту та виконання будівельних робіт», – пояснює лікарка з гігієни праці Марія Загоруйко.

Усі забрані матеріали фахівці направляють в лабораторію, де згодом отримають результати. За цими результатами можна буде зробити висновки чи безпечна Вінниця для мешканців та розробити рекомендації для вінничан.

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *