На Вінниччині зареєстровано 155 мільйонерів

Новини Вінниці Топ

За підсумками деклараційної кампанії 2021 року на Вінниччині зареєстровано 155 громадян, чиї статки перевищують мільйон гривень. Як інформують у головному управлінні ДПС у Вінницькій області, у порівнянні з 2020 роком кількість офіційних мільйонерів у Вінницькій області зросла на 29 осіб.

Зазначається, що вінницькі мільйонери задекларували понад 748,6 мільйонів гривень та сплатили близько 59,1 млн грн податку на доходи фізичних осіб та понад 5,7 млн грн військового збору. Очікується, що до кінця року вони доплатять у бюджет ще майже 12,5 млн грн  ПДФО та близько 2,0 млн грн військового збору

За статистикою, більшість декларантів отримали свої мільйони від доходу з продажу рухомого та нерухомого майна – це 36 осіб. Ще 28 задекларували доходи у вигляд дивідендів та зарплати. Іноземні доходи отримали 18 мільйонерів. Дохід у вигляді спадщини – 10 вінничан.  Дохід від здійснення незалежної професійної діяльності задекларувало 4 особи. По декілька осіб заявили доходи від операцій з інвестиційними активами, доходи від надання майна у лізинг та доходи у вигляді роялті.

Загалом упродовж 8-ми місяців про свої минулорічні доходи прозвітувало 22,4 тисяч вінничан, котрі задекларували понад 1 млрд 631,9 млн грн доходів. Цікаво, що, за результатами опитування Держстату, майже три чверті домогосподарств Вінниччини віднесли себе до бідних, а четверта частина респондентів віднесли себе до не бідних, але ще не представників середнього класу. До представників середнього класу не віднесло себе жодне домогосподарство.

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *