Держстат: жодне з домогосподарств Вінниччини не відносить себе до середнього класу

Новини Вінниці Топ

Два з п’яти домогосподарств  Вінниччини (39%) оцінили рівень своїх доходів як достатній, три з п’яти  (58%) вважають свій дохід достатнім для забезпечення нормального харчування, але обмежуюь себе у придбані непродовольчих товарів та послуг. Разом з тим 3% домогосподарств вказали, що рівень їх доходів не забезпечує навіть достатнє харчування. Таких висновків дійшли фахівці обласного управління статистики в результаті дослідження самооцінки населенням Вінницької області рівня своїх доходів та економічних очікувань на майбутнє.

Зазначається, що під час опитування, проведеного у січні 2021 року, домогосподарствам було запропоновано вказати, яка сума грошей необхідна в середньому кожній особі на місяць, щоб не відчувати себе бідними.

Найбільша частка домогосподарств вказала дохід у розмірі понад 10 тис.грн. Цю суму зазначили дві третини домогосподарств. Наступними за ступенем поширення були доходи у розмірі від 9 тис. до 10 тис.грн, який вказало кожне п’яте домогосподарство, дохід у розмірі від 7 тис. до 8 тис.грн – кожне дванадцяте домогосподарство. Лише 1,3% домогосподарств вказали середньодушовий дохід у розмірі від 5 тис. до 7 тис.грн достатнім для задоволення своїх споживчих потреб.

Примітно, що, за результатами дослідження, майже три чверті респондентів віднесли себе до бідних, а четверта частина респондентів віднесли себе до не бідних, але ще не представників середнього класу. До представників середнього класу не віднесло себе жодне домогосподарство.

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *