У Вінниці відбулось святкування Дня міста (Фоторепортаж)

Новини Вінниці

Сьогодні Вінниця відзначає свій 658-й День народження. У середмісті зібралися місцеві жителі та гості міста. І не тільки з України, а й з закордону, аби разом з громадою відсвяткувати цю подію.

Після урочистого відкриття свята на всіх локаціях та концертних майданчиках розпочалось святкування з різними інтерактивними програмами, майстер-класами та сюрпризами, які підготували цього дня вінничанам організатори. На вулиці Соборній можно було сфотографуватися з байкерами, зробити селфі у вінницькому транспорті, зокрема у нових автобусах та у тролейбусі Vinline.

Тут представляли найбільші підприємства міста. У рамках Всеукраїнського форуму сучасного мистецтва «ВІНнеційська бієнале» діяли виставки, майстер-класи, «живі» картини, інсталяції сучасного мистецтва. Мистецькі школи міста підготували яскраву концертну програму.

На Європейській площі була представлена пожежна техніка. Цьогоріч виповнюється 170 років з моменту заснування пожежної охорони у Вінниці. А Вежа Артинова свого часу слугувала каланчею – пунктом спостереження для вогнеборців. Поєднання цих фактів стало натхненням для створення інтерактивної виставки «Пісня води і полум’я».

Вінничани могли побачити зразки рятувальної техніки різних часів та тематичні експонати із фондів відомого музею пожежної охорони Головного управління ДСНС України у Вінницькій області. 

Більше світлин зі святкування Дня міста дивіться нижче. 

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *