400 питань, не враховуючи скорочень у школах: селищна рада Мурованих Курилівців проведе рекордну сесію

Новини Вінниці Топ

Сесія Мурованокироловецької селищної ради у п’ятницю, 30 липня, розгляне рекордну кількість питань – 401, з яких понад 100 стосуються земельних відносин. Навіть якщо на розгляд кожного проєкту рішення місцеві депутати витратять в середньому по три хвилини, і при цьому не робитимуть перерв, сесія триватиме більше 20 годин. Якщо ж депутати працюватимуть у режимі «три хвилини на рішення» по шість годин на добу, то на розгляд 401 питання вони все одно витратять трохи більше трьох діб. Втім, враховуючи, що серед запропонованих до розгляду питань є спірні та неоднозначні, депутати вже зараз очікують, що сесію доведеться «розбити» на декілька засідань.

У фракції партії «Європейська Солідарність» вже висловлюють занепокоєння щодо проєкту рішення «Про затвердження граничної штатної чисельності працівників закладів освіти Мурованокуриловецької селищної ради», яке передбачає скорочення обслуговуючого персоналу у місцевих школах.

«У школах відбудуться безглузді скорочення кухарів, прибиральників, сторожів, під приводом, що в нас немає коштів. Таке рішення не може бути законним, тому що  законодавство не передбачає таку причину для звільнення. До того ж, ще можна зрозуміти скорочення персоналу у маленьких школах, але не можна залишати двох-трьох технічних працівників у школах, де навчаються 100 – 180 учнів, а таких шкіл у нас вісім. Якщо до проєкту рішення не внесуть правки, я за нього голосувати не буду», – сказав у коментарі кореспонденту «Вінниця.ОК» депутат селищної ради від «ЄС» Микола Колядич.

Депутат каже, що це рішення мають розглянути восьмим, тобто на початку довгої сесії. Працівники шкіл громади зберуться на мітинг із вимогою залишити за ними робочі місця. Сама ж сесія, прогнозує Колядич, затягнеться на кілька днів:  

«Секретар селищної ради пояснив, що у засіданні зроблять перерву, і сесія зможе продовжитись на другий, на третій день і так далі. Ситуація, я вважаю, абурдна: якщо накопичилось стільки невирішених питань, то чому не проводились позачергові сесії?».

Окрім сотні земельних питань та питання про скорочення у школах, на сесію, зокрема, винесені проєкти рішень про створення відділу містобудування та архітектури селищної ради, про закриття недіючих сміттєзвалищ та про створення місцевої служби у справах дітей. Ознайомитись із проєктами рішень можна тут.

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *