На Вінниччині від COVID-19 вакцинували майже 207 тисяч жителів

Новини Вінниці

Станом на 27 липня у Вінницькій області вакцинували 206 548 мешканців, з них 1 дозу отримали 134 058 вінничан, 2 дози – 72 490.

Загалом, як інформують в Департаменті охорони здоров’я та реабілітації ОДА, у рейтингу України Вінницька область займає 8 місце за кількістю проведених щеплень від COVID-19 і 4 місце – за показником на 100 тисяч населення.

За повідомленням, на сьогодні в Україні розпочався 5-ий етап вакцинації. Відтак, отримати щеплення може кожен громадянин віком від 18-и років, попередньо записавшись у Центрі вакцинації населення за телефоном або прийшовши туди з документами та зареєструвавшись на місці.

У кожному такому Центрі буде, як мінімум, вибір із двох вакцин – із наявних чотирьох: AstraZeneca, Comirnaty/Pfizer-BioNTech, CoronaVac/Sinovac Biotech та Moderna.

За вимогою ВООЗ, щеплення різними вакцинами робитимуть різні медичні працівники. Усі вакцини, які зареєстровані в Україні і сертифіковані організацією ВООЗ для екстреної вакцинації, називають ефективними. Зокрема, від нового штаму коронавірусу «Дельта», оскільки має місце перехресний імунітет.

До слова, впродовж вихідних в двох Центрах вакцинації щеплення отримали понад півтори тисячі громадян. Окрім того, ще один Центр у Вінниці працює по буднях.

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *