Вина з Мукачівщини та військова техніка: фоторепортаж з вінницького фестивалю польової кухні

Новини Вінниці Топ Фото дня

28 червня на площі біля водограю в Центральному парку імені Леонтовича у Вінниці о 14:00 стартував VI Фестиваль польової кухні пам’яті загиблого вінницького ветерана АТО Тараса Сича. Відвідувачі мають змогу скуштувати страви солдатської кухні, послухати концерти різних виконавців та зробити особистий внесок на підтримку української армії.

Кухарями цьогоріч стали рятувальники, військові, представники спеціалізованих навчальних закладів, афганці, представники громадських організацій, волонтери, а також приїжджі майстри з різних куточків України. Зокрема, свою продукцію пропонував і ветеран АТО, вінничанин, автор серії консерв та гострих соусів, активіст Олександр Грамарчук, відомий також за позивним «Гром». Зокрема, окрім відомих консерв «Сєпар в сметані», були презентовані консерви «Сєпар донецький (втомлений)» та різновиди авторських гострих соусів. Привезли свою продукцію і майстри з Мукачівщини, які презентували авторське вино.

На одній з локацій також розмістилися військовослужбовці в/ч 3028 Калинівки з окремими одиницями військової техніки, разом з якими могли сфотографуватися всі бажаючі, в тому числі ‒ і найменші відвідувачі. Та спробувати себе з кермом військової техніки. На одній з локацій також проводили майстер-класи зі збору/розбору зброї.

На час фестивалю було заплановано розмістити більше 20 локацій. Були запрошені й зіркові кулінари: журналіст Костянтин Грубич, музикант Лесик та гурт «Пан Карпо». Загалом була передбачена велика концертна програма. На сцені виступали оркестри Міністерства з надзвичайних ситуацій, військових частин, ансамбль воїнів-афганців та молоді місцеві виконавці.

Відвідувачі могли спробувати різні страви, завчасно придбавши так звану «фестивальну тарілку» за символічні 100 гривень. Всі зібрані кошти підуть на закупівлю необхідного обладнання для військових у зоні АТО/ООС.

Як раніше повідомляла голова правління «Подільських громад» Олена Данилова, на сьогодні серед військовослужбовців на Сході є запит на система відеоспостереження і медичні рюкзаки. Залежно від зібраної суми, в організації думатимуть над тим, що закуповувати.

Загалом фестиваль польової кухні викликав зацікавлення у вінничан. На 15-у годину біля фонтану в Центральному парку на локаціях заходу було кілька сотень містян, і нові відвідувачі лише прибували.  

Як відбувався фестиваль ‒ у фоторепортажі «Вінниця.ОК»:
Довідково

Тарас Сич служив кухарем в батальйоні «Київська Русь», допомагав військовим, пораненим, сам був проти насилля. До війни та подій на Майдані Тарас Степанович працював будівельником, у вільний час безкоштовно ремонтував монастир.

В батальйон Тарас Сич пішов з Майдану. Там він також годував людей. Коли формували «Київську Русь», приїздив у Вінницький військкомат брати направлення на перекваліфікацію, бо був прикордонником по спеціальності.

Тарас Сич загинув під мінометним вогнем у «Дебальцевському котлі» 13 лютого 2015 року, на 48 році життя, коли снаряд знищив кухонний намет.

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *