Знеструмлені поселення та повалені дерева ‒ наслідки негоди на Вінниччині

Новини Вінниці

Станом на 7-у годину 27 червня внаслідок ускладнення погодних умов (пориви вітру, дощ, гроза) через спрацювання систем автоматичного захисту ЛЕП знеструмлено 393 населені пункти у 8 областях України. Як інформують в Державній службі надзвичайних ситуацій, зокрема, на Вінниччині без електропостачання опинилося 26 населених пунктів.

До відновлення електропостачання залучено бригади обленерго.

Водночас, за повідомленням рятувальників, через сильні пориви вітру та дощ минулої доби в регіоні бійці ДСНС 22 рази виїздили на ліквідацію наслідків негоди. Зокрема, з автошляхів області рятувальники прибрали повалені дерева, які перешкоджали руху автотранспорту.

Серед цих випадків було пошкоджено 4 легкові автомобілі, які стояли на парковці на вул. Шульги в м.Вінниці. Саме на транспортні засоби впало дерево.

Рятувальники ДПРЧ-4 за допомогою спецобладнання розкрижували стовбур поваленого дерева та прибрали гілля.

Внаслідок сильного дощу також сталося підтоплення приватних домогосподарств на вулиці Науковій в с. Агрономічне, вул. Академічній в м. Вінниці та с. Гунька Вінницького району. Рятувальники допомагали громадянам відкачувати воду.

До проведення даних робіт від ДСНС залучалося 84 чоловіки особового складу та 25 одиниць спецтехніки.

Окрім того, 26 червня о 21:21 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що в Ратушському Старостинському окрузі Ямпільської територіальної громади Могилів-Подільського району внаслідок сильного дощу в річці Яланка піднявся рівень води, під час чого жінка, яка гнала худобу, опинилась на «острівку» посеред річки та самотужки не змогла вибратися.

Рятувальники ДПРЧ-35 м. Ямпіль за допомогою спецобладнання доправили жінку на берег.

Фото ‒ рятувальників

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *