«Укрзалізниця» планує передати в оренду приміщення чотирьох вокзалів Вінниччини

Новини Вінниці

Впродовж літа керівництво АТ «Укрзалізниця» планує передати в довгострокову оренду приміщення 24 залізничних вокзалів України. Серед них ‒ і кілька вокзалів, розташованих у Вінницькій області.

Як повідомляє виконуючий обов’язки голови правління АТ «Укрзалізниця» Іван Юрик на своїй Facebook-сторінці, таким чином підприємство планує отримувати понад 100 мільйонів гривень щороку.

За інформацією посадовця, впродовж літа через «Prozorro.Продажі» компанія планує передати в оренду понад 41,5 тис. кв. м площ 24 вокзалів.

«Дотепер максимальний обсяг таких територій по всіх вокзалах сукупно складав трохи більше 9,5 тис. кв. м. Майже в 5 разів ці площі збільшили. Для розуміння масштабу ‒ це практично 6 європейських футбольних полів. Далі у наших планах ‒ підготувати 11 вокзалів до концесії й залучення довгострокового інвестора. Моя позиція: Відведені для оренди зони мають приносити доходи компанії та якісний сервіс для пасажирів, а не тільки збитки на їх утримання», ‒ інформує Іван Юрик у своєму дописі.

Про подробиці передачі в оренду комерційних площ посадовець планує розповісти згодом.

Відповідно до оголошених на сайті «Prozorro.Продажі» аукціонів, серед вокзалів, приміщення яких планується здати в оренду, ‒ і чотири вокзали на Вінниччині. Зокрема, йдеться про окремі приміщення станцій: «Козятин», «Могилів-Подільський», «Вінниця» та «Жмеринка».

Нагадаємо, в 2019-му році у Міністерстві інфраструктури України узгодили перелік залізничних вокзалів, навколо яких можуть бути втілені концесійні проекти. Серед них є і залізничний вокзал Вінниці.

Фото ‒ ілюстративне

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *