Медведчук офіційно під підозрою у держзраді, його розшукує СБУ

Новини Вінниці Новини України Топ

Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру у держзраді народним депутатам України від ОПЗЖ Віктору Медведчуку та Тарасу Козаку. Про це Венедіктова повідомила на своїй сторінці у Facebook. При цьому у дописі посадовиця вказала лише перші літери прізвищ проросійських політиків – М і К, однак джерело BBC News Україна в Офісі генпрокурора підтвердило, що йдеться саме про кума Володимира Путіна Віктора Медведчука та його соратника Тараса Козака.

«За результатами вивчення зібраних матеріалів справи, я дійшла висновку про необхідність взяти на себе відповідальність повідомити цим “парламентарям” про підозру. Вважаю, що слідство і прокурори на сьогодні отримали достатньо підстав для зміни їх статусу зі свідків на підозрюваних», – заявила Венедіктова.

Пані генпрокурор стверджує, що депутатів  підозрюють в державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в Криму. При цьому вона зазначила, що місцеперебування «нардепа М» не встановлено.

«Місцеперебування “нардепа М” не встановлено, а тому СБУ вживаються відповідні заходи до його встановлення та вручення йому клопотання про тримання під вартою», – повідомила генпрокурор.

Джерела BBC News Україна в СБУ підтвердили, що саме зараз проводять обшуки в будинку Медведчука під Києвом.

О 18.00 СБУ обіцяє повідомити подробиці на спеціальному брифінгу.

Нагадаємо, взимку Рада національної безпеки та оборони запровадила санкції спершу проти депутата від ОПЗЖ Тараса Козака, а потім щодо Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко. Санкції мотивували причетністю цих осіб до фінансування тероризму. В ОПЗЖ це рішення назвали «актом політичних репресій», а пізніше Медведчук переконував, що всі звинувачення щодо нього необґрунтовані.

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *