На Вінниччині підрядника, який займався ремонтом доріг, підозрюють у «відмиванні» понад 230 тисяч гривень

Новини Вінниці

Керівнику підрядної організації, яка три роки тому ремонтувала дорогу на одній з сільських вулиць в колишньому Липовецькому районі, повідомили про підозру за трьома статтями. Підрядника підозрюють в привласненні 230 тисяч гривень з бюджету громади.

Про інформують в пресслужбі Вінницької обласної прокуратури.

«За даними слідства, у 2018 році між однією із сільських рад колишнього Липовецького району та юридичною особою, яка спеціалізується на будівництві доріг, був укладений договір підряду про капітальний ремонт дорожнього покриття однієї з вулиць села. По завершенні ремонту встановлено, що обсяги фактично виконаних робіт не відповідають відомостям, викладеним в актах приймання виконаних підрядних робіт, що підтверджено висновком будівельно-технічної експертизи», ‒ йдеться в повідомленні.

За інформацією прокуратури, подібні дії підрядника спричинили збитки бюджету територіальної громади у сумі понад 230 тисяч гривень. Відомо, що надалі отримані кошти підозрюваний легалізував шляхом вчинення незаконних фінансових операцій.

Підозрюваному на сьогодні інкримінують порушення за трьома статтями: ч. 4 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем у великих розмірах), ч. 1 ст. 209 (вчинення фінансової операції з коштами, одержаними внаслідок вчинення суспільно небезпечного протиправного діяння, що передувало легалізації (відмиванню) доходів), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення, тобто видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів) КК України.

На сьогодні ухвалою слідчого судді до підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

Довідково 

Санкція найбільш тяжкого кримінального правопорушення, ч. 4 ст. 191 КК України, передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *