На Вінниччині п’ятирічна дівчинка відрізала волосся, аби допомогти хлопчикові з раком крові (фото, відео)

Новини Вінниці

На Вінниччині п’ятирічна Тетяна Посоюзна відрізала власне волосся, аби продати його, та за ці гроші купити спеціалізоване харчування для вдвічі старшого за неї хлопчика, хворого на гострий лейкоз. Дитині, крім ліків, щодня потрібна спеціальна їжа.

Як йдеться в сюжеті «Суспільного», одна баночка такої коштує близько 400 гривень.

Хлопчик, якому допомагає Тетяна, — 10-річний Артем Білоус.Рік тому у нього діагностували рак крові.

Зараз Артем перебуває удитячому онкогематологічному відділенні дитячої обласної лікарні. Хлопчик на хімії, тож до нього лікарі не пускають.

«У нього порушення вуглеводного обміну, фізичного розвитку. Він може їсти, але внаслідок хіміотерапії дитина потребує особливого харчування», — говорить лікарка Ольга Кузь.

Загалом, позбутися 40 сантиметрів темно-русявого волосся 5-річна Таня наважилася, бо вже давно хотіла змінити довгі хвостики на стильну і більш дорослу зачіску. А її мама запропонувала їй зробити це з користю для інших.

«Я щаслива, що вона погодилася. Співчуває цим діткам, має бажання робити добру справу. Гроші сьогодні є — завтра їх може не бути, а допомагати потрібно», — говорить Анастасія Посоюзна.

Спершу з Таніного волосся хотіли зробити перуку для онкохворих дітей,  каже волонтерка Надія Дмитрієва. Втім, компанія, яка цим займається, шити їх безкоштовно відмовилася.

Фото та відео ‒ «Суспільного»

Головні новини дня – в нашому Telegram-каналі

Також запрошуємо на нашу Facebook-сторінку

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *