В Іллінецькому лісгоспі невідомі зрізали дерева на суму в майже 950 тисяч гривень (фото)

Новини Вінниці

Інспектори відділу державного екологічного нагляду (контролю) природно-заповідного фонду, лісів та рослинного світу спільно з співробітниками Управління СБУ у Вінницькій області перевірили територію державного підприємства «Іллінецьке лісове господарство». Як інформують в Держекоінспекції Вінниччини, під час перевірки зафіксували факт незаконної порубки понад півтори сотні дерев.

«Під час здійснення зазначеного позапланового заходу виявлено ряд порушень вимог природоохоронного законодавства, а саме: порушення встановленого порядку використання лісосічного фонду, заготівлі і вивезення деревини та заготівлі живиці; порушення «Санітарних правил в лісах України»; порушення «Правил пожежної безпеки в лісах України» та порушення спеціального використання лісових ресурсів; пошкодження дерев до ступеня припинення росту, у тому числі і факти незаконної рубки 179 дерев різних порід та діаметрів (дерев, які не були включені до матеріалів відводу)», ‒ йдеться в дописі.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України № 665 від 23.07.2018 року «Про затвердження такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної лісу» було обраховано загальний розмір шкоди заподіяної внаслідок пошкодження та незаконної рубки дерев, яка становить 948 788, 43 грн.

Матеріали по даному факту згідно статті 214 Кримінально-процесуального кодексу України направлено до правоохоронних органів для вирішення питання щодо відкриття кримінального провадження.

Фото ‒ з фейсбук-сторінки Держекоінспекції Вінниччини

Головні новини дня – в нашому Telegram-каналі

Також запрошуємо на нашу Facebook-сторінку

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *