Про калинівських «ягуарівців», які запобігли створенню «ХНР», зняли фільм (відео)

Відео Новини Вінниці

У день сьомої річниці звільнення Харківської ОДА від проросійських сепаратистів офіцерам та особовому складу 8-ого полку оперативного призначення імені Івана Богуна (в/ч 3028, Калинівка), показали докуменьальний фільм про ті знакові події. Саме бійці цієї частини, калинівські «ягуарівці», звільнили адмінбудівлю та не дали здійснитись планам РФ на створення «Харківської Народної Республіки».  

«Фільм «Звільнення Харківської ОДА» це одна з героїчних сторінок історії нашого полку. Стрічка документальна, базується на спогадах безпосередніх учасників подій, саме в цьому його головна цінність, Думаю, надалі це стане традицією — демонструвати картину у такий день для нових гвардійців, які прибуватимуть як на строкову службу, так і за контрактом. Вони мають знати про дії своїх попередників. Коли дивишся картину, мимоволі переймаєшся гордістю за свою частину і її військовослужбовців. Картина має ще й виховний ефект»,  –  розповів виданню «20 хвилин»  прес-офіцер  полку капітан Микола Коваль.

Тривалість стрічки – 30 хвилин. На його перегляд о 16-й годині у клубі зібралися офіцери і контрактники. Серед глядачів були також ті, хто навесні 2014-го після тривалого переїзду з Вінниці до Харкова на с світанку розпочав операцію проти сепаратистів, які захопили приміщення Харківської облдержадміністрації, зняли з будівлі український державний прапор, натомість почепили російський. Покажуть картину також для гвардійців строкової служби. Для них транслюватимуть картину у кімнатах-світлицях.

Фільм знято державним підприємством  «Центр захисту інформаційного простору України» за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики, Міністерства внутрішніх справ і Національної гвардії. Його можна подивитися на телеканалі ВІТА 10 квітня о 18.30.

Нагадаємо, 8 квітня 2014 року бійці Калиніського полку Національної гвардії вписали нову сторінку в історію України. За лічені хвилини силовики звільнили будівлю Харківської обласної держадміністрації від озброєних проросійських сепаратистів. Цим військові запобігли створенню самопроголошеної республіки. За планами Кремля, проголошення «ХНР» мало стати черговим етапом гібридної агресії проти України.

Головні новини дня – в нашому Telegram-каналі

Також запрошуємо на нашу Facebook-сторінку

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *